I bølgene ved Stillehavet – Honolulu, Hawaii

I bølgene ved Stillehavet – Honolulu, Hawaii

I skrivende stund er vi på Hawaii, nærmere bestemt Honolulu, som ligger på øya O’ahu. Min mann er på jobb, mens jeg nyter livets glade dager i bølgene ved Stillehavet. Det er herlig å være ved havet igjen. Strendene er lange og vakre, og det klare, azur-blå havet innbyr til bading. Det eneste plagget jeg trenger nå er badedrakt, i tillegg til et håndkle å ligge på. Jeg lar sola tørke meg opp mellom øktene. Den første kjøreturen vi hadde rundt øya på dag en, tvang jeg min mann til å stoppe bilen flere ganger så jeg kunne få bade. Jeg var i ekstase over de vakre omgivelsene og måtte prøve vannet ved ulike strender. Ved noen strender var det så store bølger at jeg ikke våget å gå ut, mens ved andre lå havet blankt og rolig.

Palmene finnes overalt på øya, her ved Waikiki-stranden.

Denne uka har jeg stort sett holdt til på stranden Waikiki, to minutter unna hotellet. Der har jeg ligget i sjøen og kjent på en nærmest vektløs tilstand i bølgene, og latt meg kaste frem og tilbake. Bølgene er ikke farlige for de som er svømmedyktige, men sterk nok til å slå deg overende. Det fikk jeg erfare her om dagen. Jeg gikk som vanlig ned til stranda og kunne se at bølgene var noe kraftigere denne dagen enn de hadde vært dagene før. Det var likevel mange der ute som svømte og hygget seg. Jeg la fra meg tingene mine og gikk ut. På grunn av den sterke sola, valgte jeg å ha på meg mine progressive solbriller for å beskytte øynene. Da jeg kom ut i havet, kjente jeg at bølgene var sterke, men tenkte ikke mer over det. I et øyblikk snudde jeg meg mot stranda for å se etter tingene mine, og med ett fikk jeg en bølge klasket i bakhodet så jeg mistet fotfestet, stupte fremover og fikk hele bølgen over hodet. I det jeg kom opp og fikk trukket luft, oppdaget jeg at brillene var borte. “Greit”, tenkte jeg, “jeg får dykke ned etter dem og plukke dem opp”. Jeg hadde ikke tenkt tanken ferdig før en ny bølge klasket til meg så jeg på nytt gikk under og klarte å sluke noen store munnfuller med saltvann. Da jeg igjen fikk stablet beina under meg og fikk hodet over vann, så jeg hvor tett bølgene rullet på hverandre. I det øyeblikket skjønte jeg at dette var en tapt sak. Briller fikk være briller. Jeg hadde nok med å holde hodet over vann.

Hoteller som ligger langs Waikiki-stranden. Noen områder er demmet opp, slik som her. På innsiden er det tryggere for barn å bade – mindre bølger.

Ved strendene er det godt vakthold, med blant annet vakttårn som er bemannet. Det settes opp varselskilt dersom bølgene er for store og de bruker ropert for å gi kommandoer. Ute i havet kjører vaktpersonell på vannscootere og følger med på om alle har det bra og om brettseilerne klarer å komme seg til land ved egen hjelp. I lufta flyr små helikoptere som observerer og følger med.

Vakttårn ved Sandy beach på østsiden av O’ahu. Vaktene følger godt med. De fleste på denne stranden var ute med surfebrett.
Varselskilt ved Sandy Beach. Det står at bølgene er store og at det er fare for drukning. Dersom du er i tvil, så ikke gå ut. Vi turde ikke gå ut i vannet på denne stranda.

Øygruppene som utgjør Hawaii, er regnet som USA`s 50-ende delstat. Øya O’ahu er med sine 1545 km2 på størrelse med Senja i Troms. I hovedstaden Honolulu er det ca. 350 000 innbyggere. Da vi kjørte rundt øya, slo det oss hvor grønn og frodig den den er. Det finnes ikke områder som ser tørre og ørkenaktige ut. Det er palmer, jasmintrær og tropiske planter over alt, og i mange av palmene henger store kokosnøtter. Her dyrkes blant annet ananas, bananer, papaya, appelsiner, kaffe og såkorn. Mye av kostholdet består av sjømat, men de har også kjøttproduksjon på store kvegfarmer.

Tropiske trær, Jeg vet ikke navnet.

Det lages drinker av kokosnøttmelk og ananas, noe som er svært populært blant turistene. Drinkene serveres gjerne i ananasskallet eller i iskalde kokosnøtter.

Disse ananasdrinkene er svært populære

Øya er av vulkansk opprinnelse, noe en tydelig ser på fjellene og steinene ved stranden. Klimaet er maritimt tropisk og middeltemperaturen gjennom året ligger på 22,5 – 26 grader celcius (72.5 – 78.8 f). Den varmeste dagen vi har hatt så langt var på 31 grader celcius (87.8 f), og opplevdes ikke for varmt takket være brisen fra havet. I vintermånedene kan det komme kraftige regnskyll og du må søke dekning for å unngå å bli gjennomvåt. Skyene drives fort videre, så regnværet står ikke på lenge om gangen.

Vulkansk opprinnelse
Lavastein i strandsonen

Vi har reist mye og sett mange vakre steder, men ingenting kan sammenlignes med dette. Frodigheten, klimaet, temperaturene i havet, maten, kulturen og menneskene er annerledes enn det vi har opplevd til nå. Dette er rett og slett et lite paradis.

Fortsettelse følger.

I Norge har folk tatt sommerferie, så vi ønsker dere alle en riktig god sommer. Må dere få mange solrike dager!

2 kommentarer til «I bølgene ved Stillehavet – Honolulu, Hawaii»

Stengt for kommentarer.

Stengt for kommentarer.